Περιστέρια - Φίλοι ή επικίνδυνοι εχθροί; Τα περιστέρια «φιλοξενούν» στο σώμα τους πλήθος αιμομυζιτικών παρασίτων όπως κοριούς, ψύλλους, ψείρες, ακάρεα κ.α. που διασπείρονται στα κτήρια και στους χώρους όπου αναπαύονται και φωλιάζουν. Συστήματα απώθησης πτηνών Φωτογραφίες προϊόντος: 3

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ;
Το πλέον κοινό είδος πτηνού που παρατηρείται και έχει προσαρμοστεί άριστα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον είναι το περιστέρι (Columba livia). H εξάρτηση του περιστεριού από το ανθρωπογενές περιβάλλον για εύρεση τροφής και καταλύματος, το καθιστά σημαντικό παράγοντα όχλησης και κυρίως διασποράς επικίνδυνων μικροβίων και εντόμων.

 



ΠΡΟΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ


Καταστροφή των οιικοδομικών υλικών των κτηρίων
Τα περιττώματα των πουλιών εκτός του ότι ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν αισθητικά τα κτήρια, εμπεριέχουν επιβλαβή οξέα τα οποία διαβρώνουν τα οικοδομικά υλικά – χρώματα, με απευθείας χημική δράση.
Πρόκληση ατυχημάτων
Επίσης τα περιττώματά τους καθιστούν μια επιφάνεια γλιστερή και επικίνδυνη με αποτέλεσμα την πιθανή πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων.
Μετάδοση σοβαρών ασθενειών στους ανθρώπους
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενδημούν στα περιττώματα των πτηνών και στη σκόνη που παράγεται από αυτά, είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο και ειδικότερα σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, και άτομα με ευπαθές ανοσοποιητικό σύστημα.(π.χ Ιστοπλάσμωση, Ορνίθωση, Αλλεργίες, Εγκεφαλίτιδες κ.α)
Διιασπορά επιιβλαβών αρθροπόδων
Τα περιστέρια «φιλοξενούν» στο σώμα τους πλήθος αιμομυζιτικών παρασίτων, όπως κοριούς, ψύλλους, ψείρες, ακάρεα κ.α. που διασπείρονται στα κτήρια και στους χώρους όπου αναπαύονται και φωλιάζουν.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα συνηγορούν στη λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των περιστεριών και διατήρηση των κτηρίων καθαρών από πουλιά.

Τα συστήματα απομάκρυνσης που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει:

  • Να είναι ακίνδυνα για τα πτηνά
  • Να προσφέρουν διακριτικότητα
  • Να είναι αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους έντασης προσβολής.
  • Να είναι εύκολα στη χρήση και στη τοποθέτηση τους.
  • Να έχουν διάρκεια και να μην απαιτούν συντήρηση.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ:
Σχετικά Προϊόντα