Αντιμετώπιση προβλημάτων

Κατηγορίες Προστασίας IP ηλεκτρικών εντομοπαγίδων

Ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2016
Κατηγορίες Προστασίας IP

Κατηγορίες Προστασίας IP ηλεκτρικών εντομοπαγίδων και τι πρέπει να γνωρίζουμε

 

Οι περισσότερες Ηλεκτρικές Συσκευές Παγίδευσης Ιπταμένων Εντόμων (ΗΣΠΙΕ) διαθέτουν κατηγορία προστασίας IP20 (σπάνια αυτό αναφέρεται πάνω στην συσκευή ή στις οδηγίες χρήσης). Σε περιοχές όμως με παρουσία σκόνης ή νερού απαιτείται υψηλότερος βαθμός προστασίας από αυτόν. Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει το επίπεδο προστασίας που χρειάζεται και να επιλέγει μία συσκευή που να πληροί το ελάχιστο των απαιτήσεων. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσει και οποιαδήποτε συσκευή υψηλότερης κατηγορίας  προστασίας.


Περισσότερα... »

Σκορπιός

Ημερομηνία: 09 Ιουνίου 2016
Οι σκορπιοί ανήκουν στην κατηγορία των αραχνίδων (class: Arachnida) της συνομοταξίας των αρθρόποδων (Phylum: Arthropoda) του ζωικού βασιλείου και στην τάξη των σκορπιών.

Περισσότερα... »

Κουνούπια

Ημερομηνία: 24 Απριλίου 2013
Ανήκουν στην οικογένεια Culicidae, υπόταξη Nematocera και τάξη Diptera.
H οικογένεια Culicidae διαιρείται σε 3 υποοικογένειες :

Περισσότερα... »

Άκαρι Ψώρας

Ημερομηνία: 03 Απριλίου 2013
Sarcoptes scabiei

Η ψώρα προκαλείται από το άκαρι Sarcoptes scabiei της οικογένειας Sarcoptidae. Διακρίνουμε τα εξής είδη : S.s.var.hominis ψώρα του ανθρώπου, S.s.var.canis ψώρα του σκύλου, S.s.var.bovis ψώρα βοοειδών, S.s.var.caprae ψώρα αιγών, S.s.var.ovis ψώρα προβάτων, S.s.var.equi ψώρα ιπποειδών.


Περισσότερα... »

Κοριοί - Εντοπισμός & Kαταπολέμηση

Ημερομηνία: 15 Ιανουαρίου 2013
Οι κοριοί είναι μικρά πεπλατυσμένα αιμομυζητικά άπτερα έντομα μεγέθους 4-5 χιλ.

Οι κοριοί είναι μικρά πεπλατυσμένα αιμομυζητικά άπτερα έντομα, μεγέθους 4-5 χιλ. Ανήκουν στην τάξη Hemiptera και οικογένεια Cimicidae. Υπάρχουν πολλά είδη κοριών, τα περισσότερα είναι παράσιτα πτηνών, μερικά παράσιτα νυχτερίδων και άλλα παράσιτα τρωκτικών. Τα δύο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα οποία μοιάζουν στην μορφολογία και βιολογία είναι:


Περισσότερα... »
ΕΣΠΑ 2014-2020